Info omtrent de docent en de zonnekeuken

Peter Vandermeersch werd geboren op 7 oktober 1969 te Menen, is gehuwd met sabine Verstraete en vader van Antonia.  Hij woont in Assebroek (Brugge)

Hij behaalde een A1 boekhouden en marketing maar heroriënteerde zich toen hij natuurlijke en vegetarische voeding leerde kennen via de macrobiotiek.

Na zijn heroriëntering  ging hij ook aan de slag in de verschillende takken van de biologische voedingssector. 

Hij behaalde het koksdiploma voor de middenjury in Brussel en begon met het geven van kooklessen in bijberoep.

Hij leerde een nieuw en verruimend aspect van voeding kennen bij het bestuderen en onderzoeken van de geschriften van Heinz Grill en Rudolf Steiner.  Door het volgen van diverse seminaries en een driejarige opleiding in Italië bij Heinz Grill leerde hij hoe hij  deze nieuwe en ruimere zienswijze praktisch en concreet kon omzetten in de keuken.  

Hij bemerkte meer en meer de nood aan een nieuwe vorm van vakkennis en kooklessen en richtte daartoe vegetarische kookschool "De Zonnekeuken" op.  Deze kookschool verzorgt sedert 2007 fulltime kooklessen, vorming, voordrachten, opleidingen en teambuilding in grote delen van Vlaanderen en dit in samenwerking met tal van vormingscentra, organisaties, steden, culturele centra en bedrijven.

Hij vertaalde recent nog het Duitstalige voedingsboek van Heinz Grill naar het Nederlands onder de titel     " Voeding en de gevende kracht van de mens  - de geestelijke betekenis van de voeding".

In de lessen wordt het verruimend aspect van de voeding op een concrete en professionele manier verbonden met de vele oosterse en westerse voedingsleren alsook met de wetenschappelijke manier van kijken.

Werkervaringen

  • bio dynamische hoeve "De blauwe spie" te Noordschote
  • Hoevewinkel "De Lochting - De drie" te Roeselare en Izegem
  • Vegetarische kok in restaurant Bioplanet te Kortrijk
  • Medewerker ad interim bij La Vie est belle
  • Kok in restaurant en afhaaldienst " Vier de seizoenen" te Assebroek
  • Kok v/d traiteurdienst in hoevewinkel "Origin'O" te Roeselare
  •  Kooklessen in gans Vlaanderen vanaf 2007
  •  werkte voor Syntra West mee aan het Europese project  "Vegucation"

Vorming voor professionelen

Organisaties, projecten, yogascholen, bio boerderijen, scholen en andere waarmee we samenwerken