Testimonials

Wil je een cursus of opleiding meevolgen dan is het goed om eens te horen hoe cursisten de voorbije cursussen of opleidingen ervaarden.  Een overzicht vind je hieronder .

 

Ik heb deze lessen als bijzonder nuttig en aangenaam ervaren. De lesgever legt op een rustige en heel duidelijke manier de kenmerken van de producten uit, op welke wijze ze best gecombineerd worden en wat het effect is op het lichaam en spijsvertering. Er wordt dikwijls rond een thema gewerkt (bv. tofu, quinoa) , van slaatjes, burgers, broodbeleg, soep, ovenschotel tot dessert. Een echte aanrader voor iedereen die met gezond en lekker eten is begaan.

—Sabine Haegeman, 44 jaar

 

Er mogen nog veel meer lessen georganiseerd worden rond gezonde voeding dat zijn toplessen, zeer leerrijk, de mensen gaan bewuster om met voeding na zo een sessies

—Cursist bij V+ Vlaamse Ardennen/Dender

 

Wat de sessies vegetarisch koken betreft : er mogen nog meer van deze zeer interessante lessen aangeboden worden, het zijn zeer leerrijke lessen. Door deze cursussen gaat ne mens bewuster om met voeding. De lesgever Peter Vandermeersch is een fantastisch man hij leert u enorm wat gezonde voeding betreft theoretisch en praktisch. Kijk alvast uit naar de volgende sessies

—Uit het evaluatieformulier v/e cursus bij V+ Vlaamse Ardennen/Dender

 

Dit is veel meer dan kookles. In een heel aangename en ontspannen sfeer leer je enorm veel bij rond ingrediënten, vorm en algemene principes om voeding te bereiden.

—Peter S., 36 jaar uit Brugge

 

Peter Vandermeersch is de juiste man op de juiste plaats! 

—Uit het evaluatieformulier v/e cursus bij V+ Vlaamse Ardennen/ Dender

 

De verdiepende opleiding brengt me niet alleen een andere kijk op voeding bij, maar omvat veel meer dan dat. Het brengt me een andere kijk op het leven, op hoe ik in de wereld sta en hoe ik er in wil staan in de toekomst. Zonder iets op te leggen, iets uit te sluiten, op een authentieke, rustige en integere manier brengt Peter je in contact met wat voeding voor de mens in zijn totaliteit kan betekenen. Voor mij is er letterlijk en figuurlijk een andere wereld open gegaan die me alleen maar meer goesting doet krijgen in dit ruimere verhaal. En wat me meest bijblijft: door de lessen ben ik in contact gekomen met het wonder van de natuur en hoe wij daar een brug kunnen slaan naar de ondersteuning van de mensheid door onder andere de vegetarische voeding en hoe je in je keuken staat. Voor mij is het een transformerende opleiding op verschillende niveaus. Voor mensen die interesse hebben in bewustzijnsontwikkeling via vegetarische kookkunst en geen schrik hebben van confrontatie en zelfreflectie is het voor mij een topopleiding. Kunst met een grote ‘K’.

— Melissa Missault

 

Peter Vandermeersch doet dit super! Hij dringt niets op, geeft de theoretisch onderbouwde uitleg voor het gebruik v/e bepaald ingrediënt of een techniek. Maar laat het aan de cursist over welke keuze het best bij de persoon aansluit en dat is zeer fijn. Hij is flexibel en stemt z'n les af op de vraag van de groep. Ik had echt t gevoel welkom te zijn en mijn vragen werden met zorg beantwoord. Ik ben echt super-enthousiast. Bedankt!!!"

—Uit een evaluatieformulier van een cursus bij V+ Vlaamse Ardennen/Dender

 

De interactie met de cursisten vind ik positief. Aan het begin van de vorming werd aan de cursisten gevraagd waarom je je precies ingeschreven had. De gestelde vragen, bedenkingen kwamen dan later aan bod.

—Uit een evaluatieformulier van een cursus bij V+ Vlaamse Ardennen/Dender

 

Goede organisatie en informatie en interessante cursussen en up to date. Een pluim zeker voor de lesgever,hij belicht de voeding en ingrediënten van een totaal andere invalshoek die me heel interesseert, misschien een betere locatie vinden met een leskeuken ? , zodat die lessen meer tot zijn recht kunnen komen, vb oven enz maar anders was het heel fijn om er te zijn ik had het er voor over om wat ver te rijden. Bedankt voor jullie inzet

—Uit een evaluatieformulier van een cursus bij V+ Vlaamse Ardennen/Dender

 

Interessante en fijne activiteiten door bekwame begeleiders gegeven. Peter is super, begeleidt maar geeft ook veel ruimte voor eigen inbreng, heeft een enorme kennis over voeding. Het geheel was af, een prachtige locatie met heel fijne mensen die graag hun verhaal en enthousiasme delen...Een heel verrijkende ervaring!

—Uit het evaluatieformulier v/e cursus bij V+ Vlaamse Ardennen/ Dender

 

Peter van de Zonnekeuken leert me tot op vandaag hoe ik de visie en gedachten in het dagelijkse werk kan omzetten in de keuken. Het is een oefening die me al enkele jaren "wakker" houdt. In 2018 volgde ik de derde cyclus van zijn intensieve opleiding, en elk jaar raak ik meer en meer geboeid en krijg ik nieuwe inzichten. Deze scholingsweg voelt altijd weer als "thuiskomen". Vandaag is een kookles meer dan ooit een bewustwordingsproces. We leren over groenten en hun eigenschappen, het gebruik van eiwitten, vlees, vetten, noten, de betekenis van granen in de keuken. Met de kooklessen introduceren we mensen in de wereld van biodynamisch boeren.

—Leen Verwimp van Bio dynamische boerderij De Kollebloem

 

De lesgever is zeer gepassioneerd met zijn vak bezig en weet de honger naar meer te stimuleren !

—Uit het evaluatieformulier v/e cursus bij V+ Vlaamse Ardennen/ Dender

 

"Peter Vandermeersch is een zeer aangename maar vooral zeer deskundige lesgever. Hij weet op een fijne manier de deelnemers aan te moedigen om op eigen ritme en volgens eigen interesse de wereld van de vegetarische keuken te verkennen. Dit smaakt naar meer :-)

—Uit het evaluatieformulier v/e cursus bij V+ Vlaamse Ardennen/ Dender

 

De drie kookavonden met Peter Vandermeersch waren top. Peter is zeer onderlegd als het op voeding, en in het bijzonder natuurlijke voeding en de bereidingswijzen ervan, aankomt. Hij is een zeer gepassioneerde kok en zijn vakkennis is immens en diepgaand. Ik heb heel wat bijgeleerd en graag zou ik nog meerdere lessen samen met hem willen volgen. De voorbije drie weken keek ik telkens heel erg uit naar de kookavond en ik vond het jammer dat het zo snel voorbij was. Deze activiteit mag voor mij minstens nog drie weken langer duren. Bij een volgende activiteit i.v.m. Peter en koken wil ik er graag opnieuw bij zijn. Dank jullie wel Vormingplus!"

—Uit het evaluatieformulier v/e cursus bij V+ Vlaamse Ardennen/ Dender

 

Peter vertaalt de gedachten van Heinz Grill op een heel toegankelijke manier. Het is dan ook heel inspirerend om voeding vanuit deze zienswijze te benaderen. De lessen hebben mij meer dan alleen mooie recepten gegeven. Het is een manier van in de keuken staan, je aandacht naar buiten richten om met respect ingrediënten bij elkaar te brengen. Ook is het creatief aan de slag gaan met wat je voor handen hebt om met dit alles voedzame maaltijden te creëren. De kooklessen en de basisopleiding ervaar ik als een enorme meerwaarde aan mijn dagelijks leven.

—Charlotte De Ruyck, 32 jaar, pedagoge uit Beernem

 

Interessante driedaagse cursus "Versterk je zelf met voeding en yoga". Open houding. Ik heb in mijn evaluatie de kookopleiding geëvalueerd, de beoordeling "deskundigheid van de begeleider" gaat over de kok Peter Vandermeersch. Hij kon duidelijk zijn visie verwoorden zonder die op te dringen. Christine D.

—uit het evaluatieformulier v/e cursus ism V+ Vlad

 

Erg gedreven en deskundige begeleiding v/d driedaagse "Versterk je zelf met voeding en yoga" : aangename en verrijkende weg naar persoonlijke groei !

—Uit een evaluatieformulier v/e cursus bij V+ Vlaamse Ardennen/Dender