Welkom bij de doelstelling van Kookschool
De Zonnekeuken

De vegetarische keuken zoals hij hier bekeken wordt is een kleurrijke, smakelijke en gezonde keuken waarin je je steeds verder kan verdiepen en ontwikkelen en die niet vertrekt vanuit een voedingsleer.


Aan de hand van concrete thema’s leren we actief, stap voor stap en op maat van het individu én de groep tal van nieuwe producten kennen.  We leren de producten juist en passend gebruiken en  ontwikkelen een gedegen en ruime vakkennis omtrent voeding en zijn vele samenhangen.

Om deze ruime en gedegen  vakkennis te ontwikkelen bekijken we zowel de wetenschappelijke zijde van de voeding alsook de vele voedingsleren en de verschillende gezichtspunten en zienswijzen omtrent voeding.

Met het leren kennen van nieuwe produkten en het actief ontwikkelen van een ruime vakkennis is een bewustzijnsvormend aspekt verbonden die voor een verdiepende en vernieuwende ontwikkeling zorgt in de keuken en in je omgang met voeding.

Wat leren we o.a. in de lessen en opleidingen

    • Het leren kennen van tal van nieuwe producten en ingrediënten uit de vegetarische en  plantaardige keuken
    • Hoe deze nieuwe producten juist en passend leren gebruiken ?
    • Hoe deze ingrediënten integreren in de eigen keuken of werkomgeving ?
    • Hoe volwaardige maaltijden opbouwen ?
    • Opbouwen van een praktische, gedegen en ruime vakkennis omtrent deze keuken
    • Hoe maaltijden opbouwen zonder tekorten te ontwikkelen ?
    • Hoe omschakelen naar een (meer) vegetarisch of plantaardig voedingspatroon ?
    • Hoe kleur, smaak, aroma, vorm en uitstraling leren ontwikkelen in je (vegetarische) bereidingen ?
    • Hoe recepten zelf leren ontwikkelen en vormgeven ?
    • Hoe leren werken vanuit inzicht en vakkennis i.p.v. uit een voedingsleer ?
    • Leren kijken naar voeding vanuit diverse voedingsleren, gezichtspunten en mensbeelden
    • De werking van voeding op het lichaam, de levenskrachten en het bewustzijn
    • Het wezen van een voedingsmiddel leren kennen
    • leren ontwikkelen van een relatie of een verbinding tot de verschillende voedingsmiddelen
    • Hoe een vrije omgang met voeding leren ontwikkelen ?
    •  ...